dec 23

Harcos szamuráj, vagy féltékeny gésa???

Igazából az örök dilemma adta az ihletet arra, hogy megint billentyűt ragadjak. Régebben Dzsannival beszélgettük, hogy neki mindig akkor sikerül minden, mikor a barátnő és a működő Mazda csillagegyüttállása látszik az égen. Ezzel szemben nekem áhhhh. Olyan ritka ez a jelenség, hogy barátnőm is van és kocsim is huzamosabb ideig, talán ritkább, mint látni szabad szemmel a Halley-üstököst.

 

A komolyabb kapcsolataimat mindig valami tisztességesebb szervízkatasztrófa követte,  váltócsere 1, váltócsere 2, lebontottam az orrát a karácsonyi kapkodásban (persze Fecó a birodalmi kasznisunk megregulázta), aztán komplett motorcsere.

 

Most sem a panaszkodás a cél, eszembe nem jutna ilyesmi, de a sorsnak, vagy a gallernek megvan a maga humorérzéke. Nem akarom elkiabálni, de most hogy életem talán legjobb, és legkomolyabb párkapcsolatába sikerült lépnem, a szamurájom (vagy gésám) is megmutatta, hogy ő pedig kéri azt hogy vele is töltsem az időmet.

Kezdődött azzal, hogy a motor hidegen olyan makacsul nem akar elindulni, amit japán autótól még sohasem láttam. utána is olvastam persze mindenki légtömeg mérő hibát, vagy ECU hibát írt. Ja egyszerű is lenne ha nem 3 légtömegmérő és 2 ECU teszten lennék túl. Nem marad  más hátra, ECU hibakód kiolvasás következik, mivel a manuális hibakód kivillogtatásra szánt 3 óránk hiábavaló volt. Akksi hibára is gyanakodtunk, de mivel a teljesen új  Giga-watt akksival is ugyanilyen buta, ezt a verziót is elvetettem.

Na de most jön ám a poén, ezzel még ki is békültem volna, hogy hó elején betolom egy hibakód kiolvasásra, több sem kellett a verdának. Olyan hiba jött elő amitől már kezdtem a felgyújtom az egészet idegállapotba kerülni. Random fellevegősödik a kuplung.

Utána jártam kicsit  mennyibe vesztegetik a munkahengereket, az alsó munkahenger amit lehet kapni 7815, vagy 11716 forint, a felső pedig 11990, vagy, kapaszkodjatok meg 24635. Semmi gond marad a munkahenger felújító készlet meglátjuk mi sül ki belőle, bár igazából sosem hittem ezekben. Na hétvégén meglőjük a dolgot, aztán ha a hidegindítás is menni foga akkor már tényleg nincs sok hátra … Ugyan már ki hitte ezt el nekem, mikor még én sem :) Azt meg, eldöntsétek, hogy harcedzett szamuráj, vagy féltékeny gésa szerintem rátok bízhatom.

Kommentelni ér!

Megosztom!PrintFacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedInLiveMySpaceRSSTumblrAdd to favorites

Vélemény, hozzászólás?