jan 03

Nem katasztrófa ? csak karácsony!

Akik ismernek, azok tudhatják, hogy nincs túl jó kapcsolatom eme szép keresztényi ünneppel. Valahogy nagyon ritkán adatik meg, hogy jól adja ki. Első évben, a vásárlást követően nem sokkal komoly váltóproblémáim akadtak (konkrétan a középső difi kiütötte a váltó oldalát), amit csak az ünnepek után tudtunk orvosolni. Sebaj gondoltam nem lesz ilyen több, hát vigyázok én a vasra (habár már váltóhibásan hoztuk el).

A második télen, a 24-i szakadó eső és persze az utolsó percre hagyott karácsonyi bevásárlás miatt, sikerült egy körforgalmat kiegyenesíteni, és mondjuk úgy némi kasznimunkát is végrehajtani a kocsin egy villanyoszlop segítségével. Ami másnap egy akác gerenda segítségével némiképp orvosoltunk  (persze azóta Fecó kikasznizta  rendesen a bánatos orrot). A történetben öröm, hogy az éppen arra járó közeg igazoltatott, ugyan látva hogy, egy jól bevált még a szovjet időkből származó racsnis kulccsal éppen a kerékjáratot igazgatom, de a karácsonyra való tekintettel, és hogy nem okoztunk anyagi kárt elengedtek. (Itt mutatkoztak először a kábelkötegelős rögzítés előnyei!)

Szerencsére van tartalék bajszom és  lámpáim is, nem beszélve a sárvédőről.

Tavaly hála istennek semmi extra nem történt, egy kis téli autókázás komolyabb gondok nélkül, akkor kivételesen a kocsik miatt nem voltam kiakadva a karácsony miatt, a többi dolog meg nem ide tartozik :)

Na de idén! Párom is van kocsim is van mi lehet a baj! Semmi … , dehogynem, ha nincs gond akkor csinálunk!

Párom otthon tölti a karácsonyt tőlem kb 100 km-re. Gondoltam hát meglepem. A délelőtti kötelező Tescos ámokfutást letudva, gyorsan hazaugrottunk, gondoltam felkapom a laptopot és indulok is meglepni. Illetve indultam volna, ha a kocsikulcsot be nem zártam volna. Pótkulcs nincs! Cirip-cirip. Gyors telefon, Dzsanni hozd a Colt kulcsát, hátha kinyitja ezt is. Persze a jó japánok ezt megcsinálták rendesen. Szerintem a fél lakótelep a bejglit sütötte, a másik meg engem nézett (és röhögött), az ablakból hogyan töröm fel a saját kocsim. Mivel nem vagyunk kocsitolvajok a drótos ablak mellett piszkálós módszer nem igazán jött be. Ám a problémát meg kell oldani mihamarabb! Végső megoldás törjük be az egyik ablakot, úgyis van tartalék. Az áldozat a jobb hátsóajtó mögötti kis ablak lett!

Miután kinyitottuk, gyorsan elszaladunk a másik üvegét, beraktuk és rongyolhattam is a meglepetés látogatásra.

Végül miden jó, ha vége jó, de azért remélem jövőre nem lesz semmi gubanc!

Megosztom!PrintFacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedInLiveMySpaceRSSTumblrAdd to favorites

Vélemény, hozzászólás?