márc 14

Új év új tervek 2. rész

2 hónap eltelt a 2012-ből.  Lássuk miket sikerült a hihetetlen komoly tervekből véghezvinni!

Sikerült megcsinálni az autó hidegindítási problémáját. Hihetetlen banális hiba volt, a vízhőfok szenzor csatlakozóját újra kellett saruzni, mert kissé elérett az idők folyamán. Valamint egy szintén elöregedett vákuum csövet is kicseréltünk. A biztonság kedvéért azért mindenképpen kicserélem mindegyik vákuumcsövet, nem szeretném, ha egymás után mondanák fel a szolgálatot, jobb ha minden időben meg van csinálva.

  

A médiában beharangozott jégkorszak azért nem múlt el nyomtalanul. Valaki a parkolóban beletolatott az egyetlen ép első sárvédőmbe. Szerencsére a kár nem nagy, ki is egyengettem, így más a sárvédő illesztések is jók. Sikerült kerítenem két sárfogós GTi  sárvédő díszcsíkot, amit ugyan össze kell faragni még az összkerekes GTi küszöbbel, de nem hiszem hogy ez gond lesz.

Kerítettem egy normálisan működő fűtésmotort 2000 forintért. Mivel az eredeti ami benne volt az autóban abban megszakadt a tekercs, amit a szürke Galantból bontottam pedig szénkefés. Így teljesen halk lett a fűtés és a szállított levegő mennyisége is nagyobb lett.

Kerítettem egy normális táblázatot az FIA homológ és street Sparco ülések méreteiről és felfogatási pontjairól, ez alapján fog elkészülni a fixes ülés rögzítésem, amint Gyuszi barátomnak sikerül lézerrel kivágni és lehajtani aztán már csak festeni kell és rögzíteni fixen az üléseket.  A táblázat innen tölthető le: sparco.pdf

Felkerültek a nyári gumik is. Ezek végülis nem Federalok, vagy Toyok lettek, hanem Vredestein Sportrac3 típusúak 195/45 R16 méretben 7,5x16os ET30-as Azev A felniken. A szokásos nyári ültetés még hátra van, mivel a menetek magasság állító perselyek be vannak rohadva ez kicsit hosszabb műsor lesz sajnos. Addig is 1-2 kép az autóról még teve magasságban.

 

Hát egyenlőre ennyi még bőven lesz mit megoldani, mind funkcionálisan mind megjelenésben, de azért  nem halad rosszul a 2012-es év. Lesz még szó beltérről festésről, és egyebekről is, amint lesz miről írni azonnal folytatom, persze előfordulhat, hogy lesz még addig pár töltelékposzt is.

Megosztom!PrintFacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedInLiveMySpaceRSSTumblrAdd to favorites

Vélemény, hozzászólás?