ápr 28

Pénteki zárás

A pénteki napom elég zsúfolt volt, mivel a hírlevél szövege nem lett tökéletes, elkezdtem komolyabban foglalkozni a témával. Rájöttem, h nagyon is meg kell ismernem az eLearning téma kört, és ezzel együtt majdnem minden csínnyát-bínját. Beleástam magam a Lectora és a Business Moodle világába, ami egyrészt tényleg érdekes, másrészről gyűjtögettem az infokat. Mi az, ami érdekelheti az embereket. Egyfelől a meglévő ügyfeleknek nyilván vmi hasznos, ingyenes programot, lehetőséget, tanácsot kell tenni; azoknak pedig, akik nem nálunk vannak, el kell magyarázni tömören, röviden, h mi is az az eLearning. Ahogy egyre jobban kezdem megismerni, tényleg hatalmas találmány. A két legfontosabbat tudja megoldani az ügyfeleknek, ami napjainkban számít: rengeteg időt és még több pénzt tudnak megspórolni. Szóval ezen ügyködtem délelőtt.

Aztán Sarah megmutatott néhány traininget belülről, h hogyan is működnek ezek a programok. Közben elkezdett bevonni az értékesítési részbe, merthogy együtt megyünk majd meetingekre :) , ráadásul én leszek az, aki teszt adatokat biztosít az érdeklődőknek, h kipróbálhassák a felületet. Tehát hivatalosan is az én aláírásommal mennek ki a levelek. Persze az első teszt levelet elküldtem Sarahnak, h nézze meg nyelvtanilag, meg elég hivatalos-e, ilyesmik. Visszaküldte a levelet, h nagyon jó lesz, csak tesz néhány javaslatot. Tulajdonképpen majdnem mindent átírt :D Viszont ezáltal a következő levelem már tökéletes lett.

Ez a két hét, mialatt itt vagyok a cégnél, rengeteget tanultam. Nagyon hálás is vagyok a bentieknek, h ilyen segítőkészek és tudunk beszélgetni, még ha a részemről néha nyögvenyelős is. Azért most is minden este úgy alszom el, h angolul beszélgetek magammal, pontosabban egy elképzelt szituáciban mit mondanék. Rengeteg szituáció lehet, úh sosem unatkozom :) Az is fontos, h az irodai angolt hallgathatom és lehetek a részese minden nap.

Pénteken a szokásos 17 órakor leléptünk és mikor beültünk a kocsiba, megszólalt a telefonom. Persze nem hallottam, csak éreztem, mert a hangot mostanában le szoktam venni, h bent ne legyen zavaró. Az egyik ügynökségtől kerestek, h milyen munkát szeretnék, mert megkapták a CV-met. Amin csodálkoztam, h sikerült teljesen folyamatosan beszélnem, őőő-zés és szünetek nélkül, ráadásul telefonon. Mikor letettem, Ráci is rácsodálkozott és mondta, h most milyen jó voltam :) Szóval hétfőn 11re megyek egy ilyen elbeszélgetésre, meg papírkitöltésre. Gondolom olyan lesz, mint a korábbi helyen, ahova elmentem, úh annyira nem izgulok, ez csak egy beszélgetés lesz. Még azon is gondolkoztam, h nem harci díszben megyek, de lehet, h mégis megadom a módját, soha nem lehet tudni.

Este, mikor hazaértünk, Ráci nekiállt a lángos készítésnek, én pedig kitakarítottam, mert meghívtuk Editet és Matt-et egy jó kis lángosozásra. Azt kell, h mondjam, a lángos egész egyszerűen tökéletes lett és szerencsére mindenkinek ízlett. Matt aranyos volt, mert kivett egy lángost és mondtuk neki, h ehhez van fokhagymás tejföl, meg reszelt sajt, azzal szoktuk enni, úgy a legfinomabb. Ő pedig vett egy kanál tejfölt és a tányér szélére tette, a lángos mellé :D Persze mi szakadtunk, dehát honnan is tudhatta volna, hogy működik. Csináltunk előtte egy prototípust és utána minden rendben ment. Edit hozott jó kis Fügyülőset, asszem bodzás-mézes ízben, nagyon kellemes volt. Jókat beszélgettünk, pontosabban én annyira nem tudtam részt venni, mert Ráci és Edit már tökélyek az angolban, szóval mire én kiszenvedtem egy mondatot, eluntuk az életünket :D Tényleg érdekes, h egyszer tök jól megy és gördülékenyen, máskor pedig szenvedős. Lehet, h ez a péntek délutánok sorsa, akkor már nem mukod az angolom.

A mai napra pihenést terveztünk, aztán sztem holnap jöhet a jól megérdemelt vasárnapi sétánk. Azokat nagyon szeretem, kiszellőztetjük a fejünket, megmozgatjuk öreg csontjainkat. Szóval ma csak henyélés :)

2012.04.28.

Vélemény, hozzászólás?