júl 23

Hűűűűű, mennyi minden :)

Igen, eltűntem egy kis időre, de ennek jó oka van :) Kezdjük sorban:

Megjöttek a barátok

Múlt hét előtt megjöttek Ráci barátai, akik végiglátogatták Londont. Igazából alig találkoztunk, mert mi hajnalban mentünk dolgozni, ők pedig késő este jöttek haza. Egyik este elmentünk a pubba együtt enni. A fiúk leadták a rendelést. Mikor kihoztak két tálat és 10 perc múlva is csak két tányér volt négyünk előtt, gyanús lett a dolog… Kiderült, h félresikerült a rendelésünk, úh soron kívül kárpótoltak minket. Vacsi után sétáltunk egyet a tó körül és megetettük a tó összes madarát :)

Még több barát nálunk

Múlt hét pénteken megérkeztek az én barátnőim, úh pénteken kicsit szűkösen aludtunk, de meghitten :D Mindent előkészítettünk a másnapi londoni kirándulásra: szendvicsek, jegyek, fényképezők, italok… Előre bocsátom mindenkinek, aki Londonban szeretne nézelődni, akkor számoljon a következőkkel:
– London drága hely
– Londont nem lehet megnézni egy nap alatt (csak ha tényleg két dolgot akar megnézni az ember)
– Nem, nem lehet eltévedni: térkép minden sarkon, metró térkép az aluljáróban
– Érdemes megtervezni előre a napokat, mert ha aznap találja ki az ember a programot, akkor már késő

Amit nagyon javaslok a többes programokra, a kombinált jegyek:
http://www.madametussauds.com/London/BuyTickets/Default.aspx#tabs-CombinationTickets

Ezek olcsóbbak is jóval, főleg, ha neten foglalja le az ember. Amit mi néztünk meg:
London Eye: http://www.londoneye.com/
Madame Tussauds: http://www.madametussauds.com/
London Dungeon: http://www.the-dungeons.co.uk/london/en/index.htm
Sherlock Holmes Museum: http://www.sherlock-holmes.co.uk/
Tower: http://www.hrp.org.uk/toweroflondon/
Stonehenge: http://www.stonehenge.co.uk/

Ezek a programok tényleg olyanok, amire időt kell szánni. Mondjuk a London Eye az konkrétan fél óra, de kb fél órát kell sorbaállni. A Madame Tussauds-hoz is sorba kell állni elég sokat, kivéve, ha van előre foglalt jegyed. Nem győzöm hangsúlyozni, h amit csak lehet, vegyél meg online. A London Dungeons kötelező elem, mert tényleg hatalmas élmény. Oda is másfél órát álltunk sorba, de megérte. Az is kötött programú, másfél órás. A Sherlock Holmes Museum is élmény, de nem akkora szám, mint amekkorára gondol az ember, ugyanígy a Tower és a Stonehenge.

A lányok most repülnek hazafelé, én kitakarítottam a lakást, úh úgy tűnik zajlik minden tovább a régi kerékvágásban. Azért mégiscsak 3 hétig együtt laktunk folyton valakikkel :) Az esküvői előkészületekkel is haladunk, most már nagyjából összeállt a kép, már csak apróbb simítások vannak hátra.

2012.07.23.

Vélemény, hozzászólás?