márc 12

Hmm, hmm az irány megvan, túl sok a tennivaló ?

A pályanapon nagyon sok inger ért, most nem fogok kitérni a szervezésre, arról már volt szó korábban. A dolog sokkal prózaibb, a kocsiról kaptam túl impulzív ingereket … és nem jókat. Nem elég merev, nem elég nyomatékos, és mállik is kicsit a húzósabb kanyarokban. A váltó pedig a komfort zónáját elhagyva katasztrófa.

A megoldás kézenfekvő, amit már korábban is használtam a bicajozós korszakom alatt. Illetve nem használtam, de az elmélet már akkor megfogalmazódott. Kell egy célhardver a sportoláshoz és egy öszvér.

Az öszvér kérdés balta egyszerű, Swift 1 1.0, vagy Daihatsu Charade 1.0B, jobb esetben 1.0 TD. Így relatíve olcsón járhatok a mindennapokban, hatchback, lehet pakolni.Daihatsu_Charade_front_20070919

A célhardver más korántsem ilyen egyszerű. Új futóművet kell építeni, ami nem mállik ennyire, minden homokszór, szinterez, minden szilentet poliuretánra kell cserélni. Az összes talpast, gömbfejet és kormánymű elemet ki kell cserélni. A hibás szervót javítani kell, bár ennek is a lustaságom volt eddig az oka. Az állítható gátlókat újra kell gyártani és a toronycsapágyakat újragondolni, elől és hátul is. Előre be kell fejezni a toronymerevítőt. Ez magával vonzza a kaszni futómű bekötéseinek megerősítését is.

normal_SDC1002817454397_1_644x461_jdm-allithato-ulteto-rugo-civic-6gen-hez-kecskemet

Az evo fékekkel nincs gond, a pályanap alkalmával sem melegedett túl, opcionálisan szó lehet hidrós kéziről a gyűri karra applikálva.

A gumiválasztás tejesen elhibázott volt, nem lehet gumistól mentett szemetet feltenni pályanapra, hacsak nem driftelni akarsz, mivel én nem szeretem a driftet így ez nem lehet cél. Jó időhöz jó gumi kell és pont! A jól bevált 195/45 R16 vagy 205/45 R16 jöhet csak szóba valami értelmes minőségben.

F52269F2053389

A hajtásom már több mint egy éve kínlódik lassan nem lehet tovább húzni a felújítást. Vagy váltót kell cserélni vagy felújítani, valamint hátra kell egy önzáró difi, ezzel növelhetem a gyorsulást és a kanyarsebességet is. Jó lenne ha a meglévő váltót tudnánk felújítani, mivel a másik használt váltó megint csak rizikós, illetve a jelenlegi nyitott difit kell átalakítani, vagy ugyanolyan áttételű önzárót kell keríteni.

diffcomparo

Opcionálisan szükség lesz a jobb 1-be is egy kagyló ill egy 4 pontos öv beszerzésére is.

P1010496

Ha ez mind megvan eshet szó a motor combosításához, amihez pár turbós dugattyú, csapágy, tömítések, intercooler csövezés és pár apróság kell már csak :)

Megosztom!PrintFacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedInLiveMySpaceRSSTumblrAdd to favorites

Vélemény, hozzászólás?