szept 20

Közösségi média nélkül nem fog menni

Már évekkel ezelőtt sejthető volt, hogy a weboldalak rangsorolási tényezői közé beleszámít a közösségi oldalakkal kapcsolatos faktorok, “magyarul” social signals ereje is. Magyarországon egyelőre a Facebook dominanciája tapasztalható, de mellette jelentős szeletet hasít ki magának a Google Plus is. Utóbbi ráadásul a Google keresőjébe is integrálva van, tehát értelemszerűen a Plus gombot tartalmazó oldalak ebből a szempontból előnyt élveznek.

 

Természetesen a közösségi faktorok nem azonos súllyal esnek latba. Ezt kiválóan szemlélteti a következő ábra:

seo2013

 

 

Élen a Google+ és a Facebook megosztások, de top 10-es még a Facebook lájkok és kommentek, a twitteres megosztások és a Pinterest pinek, repinek száma is. 

Van még kérdés?

Teljesen egyértelmű, hogy közösségi média használata nélkül egyre inkább hátrányba kerülnek a konzervatívabb felfogású, a trendeket nem követő oldalak. Emlékezhetünk, ilyen volt az Index is, amely történetesen Magyarország egyik vezető hírportálja, napi több mint egymillió látogatóval. Őrület, de csak idén áprilisban kaptak észbe.

Cselekedj azonnal, és ha eddig nem volt vállalkozásodnak Facebook oldala, máris regisztrálj egyet! Tegyél G+ gombot az oldaladba, regisztrálj Twitterre, Pinterestre, LinkedIn-re, és az összes létező közösségi oldalra. Kihagytunk valami fontosat? Írd meg kommentben!

Kövess minket!

Mi, vagyis a Web-Server csapata már több éve jelen vagyunk a legfontosabb közösségi oldalakon. Ha ügyfelünk vagy, máris nyomj egy lájkot facebookos oldalunkra, mert ugyan a legfontosabb híreket hírlevelünkből is megtudhatod, Facebookon aktívabbak vagyunk. Még nem vagy ügyfelünk, de szívesen olvasol infotech és webes trendekkel kapcsolatos híreket? Ebben az esetben is ajánljuk magunkat!

Közösségek, ahol már jelen vagyunk:

facebook.com/web.server.hu

twitter.com/webserverhu

youtube.com/webserverhu

LinkedIn

Pinterest

 

Kövess minket, ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb híreinkről, állásajánlatainkról!

Vélemény, hozzászólás?