okt 02

Fejlettebb, okosabb vírusirtás ? egy önfeláldozó példán keresztül

Ismét egyre gyakoribbak az FTP-jelszó ellopására specializálódott vírustámadások. Aki volt már ennek szenvedő alanya, tisztában van vele, hogy mekkora pusztítást végezhetnek egy weboldalon. Ebben a cikkben már korábban összefoglaltuk, mi történhet egy feltört oldallal. Az új megoldásunk nem csak az FTP-n keresztül, hanem bármilyen módon felkerülő vírus és malware fertőzés esetében ellenőrzést végez.

Az új vírusirtó megoldás előnyei

Mostantól a korábbbinál sokkal részletesebb, komplexebb képet kapsz a weboldaladat támadó vírusokról. 

Ha felkerül egy fertőzött fájl, az egyből karanténba vagy tisztításra kerül. Az így észlelt és ártalmatlanná tett fájlok listáját meg tudod nézni az ügyfélkapuban. A letölthetőség nagy előnye, hogy ha a rendszer véletlenül tévesen minősített egy fájlt fertőzöttnek, és karanténba helyezte, akkor ez a letöltött állományban kielemezhető, és felülbírálhatjuk a döntést.

Ha fertőzött lett egy fájl, és nem lehetett megtisztítani, akkor is karanténba helyezi, hogy ezt a műveletet manuálisan végezhessük el.

Hogyan működik mindez a gyakorlatban? Megmutatjuk! (Ami 1:15 körül történik a színfalak mögött, semmiképp se próbáld ki otthon!)

A Te oldalad esett már támadás áldozatául? Milyen lépéseket tettél ellene?

 

Jön a MultiServer ? amit már nagyon sokan vártok

SSH ? már bekapcsolhatod ügyfélkapun keresztül is

Fejlesztünk: még gyorsabb oldalbetöltődés, még több látogató!

Új funkciók az ügyfélkapuban ? videóval

 

Vélemény, hozzászólás?