febr 27

Macskamenhely

Mivel macskahiányban szenvedtem, körbenéztem a környéken, h van-e vhol macskamenhely. Kár, h nem találtam rá korábban, mert kocsival 10 percre van tőlünk :) Mindenféle macska megfordul itt, a legtöbbjük imád a központban lenni és imádja a figyelmet. Sajnos itt is az emberi gonoszság juttatja a legtöbbet ‘rács mögé’.

Szerencsére a leader nagyon jól végzi a munkáját és nagyjából 2-3 havonta cserélődnek a macsekok. Nagyjából 5 önkéntes van rajtam kívül még, akik hétköznap, hétvégén is segítenek. Én csak heti egyszer járok, de nagyon szeretem csinálni. A fő feladat reggel a teljes kitakarítás, etetés-itatás, játékidő. Este pedig csak egy felületes takarítás és a többi.

A vezető kialakított egy megosztott naptárat, így mindenki be tudja jelölni, h mikor tud menni segíteni, így ha szükség van még extra kézre, tudnak időben telefonálgatni. Szintén felújításra szorult a hely, mert csak átmeneti megoldásnak tűnt a macskák elhelyezése – mivel ez egy magánház pincerésze -, de már 20 éve üzemel és tagja az RSPC-nek. Most a legutóbb kifestettünk, takarítottunk és rendeltek új keneleket a befolyt pénzekből, úh kényelmesebb az elhelyezés és higénikusabb.

Szívem szerint az összeset befogadnám, de nyilván azt nem lehet. Egyre viszont van esély, de az már a következő bejegyzés ?

2016.02.27.

Vélemény, hozzászólás?