márc 29

Hétvége

Röviden összefoglalva a hétvége jó volt. Szombaton csináltunk Rácival bolognait, nagyon finom lett :) Itt persze nem számoltunk azzal, h igazi marhahúst darálnak le, aminek zsírja van, úh sokat nem bírtunk enni belőle, sőt még utólag kellett tésztát kifőzni a szószhoz, h felvegye a zsírt. Napközben pihentünk és megbeszéltük Edittel, amit már korábban is, hogy menjünk át hozzá, előlakásavatóra. Át is mentünk, összesen 4en voltunk, jött egy srác is, Mat. Beszélgettünk, pizzáztunk és játszottunk egy kicsit (http://www.catan.com/images/stories/Phase2Images/Settlers_of_Catan-p2.jpg).

Éjjel 1kor lefeküdtünk aludni. A fűtés ment, de vhogy mégis megfagytam, így nem sokat aludtam. Ráadásul vmi hülyeséget is álmodtam. Reggel elbúcsúztunk és jöttünk haza. Megebédeltünk, aztán irány az ágyikó :) Jó sokat aludtunk. Én előbb keltem és nekiálltam nézni az álláshirdetéseket. A nyelvet leszámítva rengeteg helyre adhatnám be a jelentkezésemet, de ez most nem az álmodozás része. Szóval azon kívül, h angol újságot olvasok, neten a bbc cikkeket bújom, rátaláltam egy hasznos oldalra is, ahol interjú kérdéseket tesznek fel és kifejtik, h mit célszerű válaszolni rá: http://jobsearch.about.com/od/interviewquestionsanswers/a/interviewquest.htm .

Mára már továbbra is az marad, h bújom az angolt és igyekszem minél többet magamra szedni nyelvtanilag és a szavakat tekintve. Hasznos dolog amúgy az olvasgatás, mert tényleg észre sem veszi az ember, de a szövegkörnyezetből sok mindent kideríthet, ha a teljes szöveget nem is ért, ill. ha legközelebb találkozik a bizonyos szóval, akkor felismeri és örül neki :)

Holnap nekikezdek megint az álláskeresésnek és amiket kaptam kontakt címeket, azokra elküldöm az önéletrajzomat. Most igazából nagyjából bármilyen munka jó lenne, így ahogy szemezgettem, van köztük a szokásos warehouse operative munka, de találtam néhány adminisztratív munkalehetőséget is. Minden esetre valszín. a jövő hetet itthon töltöm, h ha megcsörren a telefon, akkor fel tudjam venni.

Most, hogy eltelt egy hét megint kezdem haszontalannak érezni magam, bár tudom, nem úgy működik (ahogy otthon sem), hogy eldöntöm, dolgozni szeretnék és már holnap írhatom alá a szerződést. Minden esetre, mivel a legutóbbi helyre leadott jelentkezésem esélyes, onnan nagyon várom a visszahívást.

Szurkolásokat továbbra is elfogadok :D

2012.03.25.

Vélemény, hozzászólás?