márc 29

Start

A mai nap kicsit később kezdődött, 10 órakor, mert a hétvége még hatással volt rám :) Szóval felkeltem, rendet tettem, aztán leültem a gép elé. Vártam a pénteken leadott jelentkezési lapomra a hívást, de az ma elmaradt. Ezen felbuzdulva ma 6 helyre adtam le a jelentkezésemet.

Mikor bekapcsoltam a gépet, elkezdtem megnyitogatni a hasznos oldalakat és lejelentkeztem mindenkinél. Egy 10 perc után egyszercsak feladta a küzdelmeket a gép, először a skype ment el, aztán az msn, aztán a net és végül már semmit sem tehettem… Mondom ilyen nincsen, a sors akarja, h ne küldjek önéletrajzokat?! Úh nyomtam egy laza power off-ot, majd egy power on-t. Utána helyreállt a teljes rend :)

Első körben elküldtem az önéletrajzomat a kontakt e-mail címekre. Az Office Angels-től visszaírt a csaj, h nem tudja megnyitni a PDF-et, így küldjem el más formátumban, így elküldtem neki rtf-ben. Azóta nem válaszolt, bár jelezte, h rögzíti a rendszerben az adataimat és keresnek, ha van vmi. Persze a legnagyobb hivatalos formában küldtem el a levelet, az ő visszajelzése: Hi Andrea! Így a legnagyobb barátságot kötöttük egymással :D

A következő volt a Tate, ahol a srác adott egy névjegykarit, ami a kolléganőjéhez tartozott. Elküldtem ugyanazt, de semmi visszajelzés, még annyi sem, h megkaptuk, de nem érdekelsz, v vmi hasonló. Úh waiting… A Reed-nek is elküldtem a lánynak, de tőle sem jött még semmi válasz.

Ezen a napon csak az adminisztrációs munkákra jelentkeztem, bízom benne, h sikerül egy ilyet kifogni. Szóval a reed oldalán találtam még két adminisztrációs hirdetést, így regeltem gyorsan és apply-oltam is őket.

A jobseekers-en is találtam egy nagyon jót, ami részmunkaidős, adminisztráció, adatrögzítés, kell admin tapasztalat és IT is, úh egyelőre ezt teljesen rámszabták. Ehhez fel kellett hívni közvetlenül a JobCentert (ahol az NI numbert is igényeltem). Gondolom így a feladók még biztosabbak lehetnek benne, h normális, legális munkaerőt kapnak. Tehát a hirdetésben nem szerepel semmi a munka leírásán kívül, csak egy kontakt telefonszám. Nagyjából összeírtam, h miket szeretnék megtudni még a leírtakon kívül, aztán tárcsáztam. Itt is volt egy 3 lépcsős menürendszer, aztán mikor megtaláltam a megfelelőt, akkor egy nő vette fel, elkérte az adataimat és csak azután kérdezte a munka referencia számát. Megadtam, lényegében felolvasta a hirdetést és megkérdezte, h megvannak-e akkor ezek a tapasztalatok. Mondtam, h naná :) Ennek örült, aztán lediktált egy e-mail címet. Tök rendes volt, mert le is betűzte, o-orange, e-elephant, stb. Mikor leírtam még magától 3x lebetűzte és 2x felolvasta egyben. Sokszor vissza kellett kérdeznem, mert egyrészt halk volt, másrészt háttérzajok is jelen voltak velünk a vonalban. Ezt leszámítva egész érthetően beszélt, egy hangot nem cuppogott, sőt nagyon kedves volt végig. A múltkori agresszor lady-t elfelejthettem. Búcsúzáskor megköszöntem neki a segítséget és mondtam is neki, h nagyon segítőkész volt velem, tök hálás vagyok neki. Kérdezte még, h amúgy jól telik-e a napom és sok szerencsét kíván. Elküldtem az önéletrajzot, most a cover letter volt az e-mail szövege, azt elküldtem.

Amiket a gyűjtőhelyeken néztem munkák, és jelentkezést küldtem rá, kiírtam egy papírra, h milyen cég, mennyit fizetnek, mikor jelentkeztem rá, esetleg kontakt. Ezek az infok még jól jöhetnek, ha keresnek, akkor hirtelen tudjak mire támaszkodni.

Enni megint elfelejtettem, mert teljes izgalomban ültem a telefon mellett, vártam a hívásokat. Nyilván, amint megkapják az e-mailt, azonnal felkeresnek egy ajánlattal :) A mai napon lényegében az volt a munkám, h reggel 10től délután 5ig melókat nézegettem, fordítgattam, kifejezéseket néztem.

Rácinak beígértem a brassóit, úh negyed 6kor nekiálltam megcsinálni. Nagyon finom lett, de a palacsintára már nem volt idő, majd holnap.

A holnapi terv nagyjából ugyanaz, mint ma. Legalább 5 helyre el kell küldeni a jelentkezésemet, h legalább a nagyszámok törvénye alapján kapjak munkát :)

2012.03.26.

Vélemény, hozzászólás?