márc 29

Hivatalos

Reggel olyan jó volt sokáig aludni. Főleg úgy, hogy Rácinak csak 8:15kor kell kelnie. Reggel elbúcsúztattam és rögtön géphez is ültem angolozni. Megbeszéltük Rácival, h majd skype-os értekezésben maradunk, mint általában, hogyha keresi Mark a bankból, akkor tudjunk egyeztetni. Még nem öltöztem fel, mondván most semmi dolgom a magoláson kívül. Egyszercsak kopogtatnak. Először paráztam, h ki lehet az és mit akar, de mivel még pizsiben voltam, hát nem nyitottam ki. Ugye nem látni, hogy ki az, mert az ajtó a lépcső alján van, a szobák meg a lépcső tetején, ahol én is lakoztam.

Gyorsan felöltöztem, aztán lementem, de már nem volt ott senki. Viszont az ajtóhoz volt támasztva két csomag szemetes zsák. Azt tudni kell, hogy itt a piros zacskóba kell dobni a mindenféle szemetet, a feketébe pedig mindent, ami szerves (romlott kenyér, tojás/krumplihéj, stb.). Örültem hát neki, felhoztam. 11 magasságában ismét meghaltam kétszer, mert döngették az ajtót és kopogtak és sztem rúgdosták is. Gyorsan írtam Rácinak, h valszín. most elhalálozok. Amikor elcsendesült minden, akkor leosontam. Kiderült, h csak a postás volt. Csupán annyi történt, h felemelte a bedobó ládika tetejét, betuszkolta a hirdetményeket, leveleket, majd elengedte a fedőt, ami visszacsattant. Na most ezeknek mind olyan hangja volt, mintha be akarnának törni. Szóval bővült az ősz hajszálaim száma.

BANK

Mivel délelőtt nem keresett minket Mark, ezért úgy döntöttünk, h inkább bemegyünk, elébe megyünk a dolgoknak. Úgy volt, hogy én busszal megyek oda, ő meg kocsival. Aztán változott a terv, mert az összes kp-t én kaptam meg, h vegyek weekly ticketet, viszont neki kellett volna a parkoláshoz az apró. Ígyhát hazajött és úgy mentünk tovább. Ráci mondta, h most én beszélek, h gyakoroljak. Bementünk, nagyon kedvesen fogadott minket a hölgy, aki felírta kik vagyunk és mit akarunk. Elmondtuk, h Markot keressük, mert azt mondta, hétfőn jöjjünk vissza aláírni a fontosat (amiről fogalmunk nem volt). Mindenesetre felírta, mit akarunk, majd várakozásra intett. Egyszercsak jött egy lány, aki hívott minket, h mistájsz. Ez a lány vérbeli angol volt, próbáltunk catchelni néhány szót, ami eleinte igen nehéz volt. Mire megszoktuk a beszédét, már tudtunk is kommunikálni. Elmondtuk, h minket berendeltek, ígyhát itt vagyunk. A csajszi utána nézett a rendszerbe, majd értetlenkedett, h miért rendeltek vissza minket. Mutatott formanyomtatványokat, h ezeket kitöltöttük-e vagy sem. Kitöltöttünk egy formot, majd mondta, h akkor ennyi majd postázzák. Hátttt…. ezért érdemes volt bejönni….

VODA

Ezután átmentünk a Vodafone-hoz, h mivel nekem úgyis ilyen kártyám van, ugyan lockoljuk át az angol hálózatra. Kértünk sorszámot, majd szépen vártunk. Odajött egy segédsrác és kérdezte, h mit szeretnénk. Elmondtam, h van egy szimpatikus sorszámom, ugyan hol látom majd, mikor jövök én. Mondta, h arcsi vagyok, h kértem egyet, de nem működik a rendszer, úh mondjam neki, mi bánt. Elmondtam, majd hátra hívott minket. Elővette a telefonját, kivette a kártyáját, elkérte az én telómat, kivette a kártyát és betette az övét. Bekapcsolta és kérte, h üssem be a kódot. Ez már erősen gyanús volt, h ő talán nem ért hozzá, mert ugyan miért az én kódom kell az ő kártyájához. Mindegy alapon beütöttem az enyémet és nagy meglepetésünkre nem volt megfelelő a jelszó. Mondta a srác, h hát sajnos akkor ez így nem fog menni, Mo-on kell unlockolni és semmi esély náluk erre. Azért megkérdezte, h mióta vagyok itt. Ezt értettem, csak nem sejtettem, h mit akar ezzel pontosan, így kérdően néztem Rácira, h segítsen ki. Ő helyeselt, h jól értettem, így elárultam neki. Ennek is rengeteg értelme volt… Ajánlott egy telefonos boltot, ahol esetleg segíthetnek, ami a piacon volt. Megköszöntük, majd elindultunk a piac felé. Egy db bodega nem volt nyitva, úh ezt sem tudtuk elintézni. Azon gondolkoztunk, h venni kellene vmi gagyi filléres telefont, amit tudnék használni. Sajnos a legolcsóbb 35font volt, ami tényleg annyira volt jó, h tárcsázhattam… Ezt tehát napoltuk. Vettünk viszont helyette egy vezetékes telefont a boltban. Nagyon izgi volt, mert azt is én vettem meg. Bár sokat nem kellett beszélni, azért még mindig fura volt, h először az angol mondat ugorjon be.

TANULÁS, FŐZÉS

Hazaértem, Ráci ment vissza dolgozni. Folytattam az angolozást: hallgattam jó kis leckéket, amik érdekesek, mégsem órákig tartanak és vannak hozzá kvíz kérdések, ajánlom jó szívvel: http://learnenglish.britishcouncil.org/en/elementary-podcasts . Írogattam ki hasznos kifejezéseket, amit az angol tanárral vettünk át. Szavakat nézegettem még. Közben bejelentkezett mindenki és rám voltak kíváncsiak, úh beszéltünk :)

Láttam, h lassan itt az idő, h elkezdjek főzni. A terveim között szerepelt a rántotthús csirkemellből, párolt zöldség és krumplipüré. Amikor kinyitottam a fagyasztott párolt zöldséget, nagyon meglepődtem, mert nem ömlesztett, összefagyott zöldség volt benne, hanem 4 külön tasakban volt egy-egy adag:

Nagyon ötletes és kényelmes. Kész lett a kaja, Ráci meg is érkezett. Napközben véletlenül megkóstoltam még egyszer a fagyit is :)

Este még megnéztem egy részt a HIMYM-ből, persze szenvednem kellett az angol felirat miatt, mert sietett, de aztán megoldotta a kis házi informatikusom :P A cégénél megpengették, h igazán illene sütnöm vmi jó magyaros finomságot, mert a múltkori körözött nagyon jó volt, de most hogy már kint lakom még kell vmit sütnöm nekik :) Aranyosak, mert mindig visz be vki vmi finomságot és kóstolgatnak. Szóval holnap vásárolunk még ezt-azt és sütök pogit meg palit.

2012.03.19.

Vélemény, hozzászólás?