márc 29

Kiruccanás

Remek volt ágyba kapni a reggelit, ami ráadásul kekszes-csokis fagyi volt :) Egy ilyen indítás után már csakis szép lehetett, nem úgy, mint az idő. Reggel nézegettem munkákat, h mit lehetne megpályázni (persze előtte még minden hivatalos papírt be kell, h szerezzek). Egyelőre úgy tűnik, h megcsíphető irodai munka is, ami jóformán csak adminisztráció. Van persze csomagolós munka is. Azzal sem lenne semmi bajom, mert diákként már csomiztam ezt-azt és élveztem azt is.

Reggeli után elindultunk felfedezni a környéket. Mivel az előző lakáshoz közel vagyunk, így sok minden nem változott a környéken :D Erre felé van egy iskola, aminek külön futópályája, focipályája, kalapácsvető pályája, teniszpályája van. Szegény tanulók, mily’ kevés lehetőség. Az viszont tényleg igaz, hogy itt sokkal szebb a fű, mint otthon. Dús, világos zöld, sőt néha sárgás zöld. Mikor elindultunk esett az eső, olyan sunyi eső, h alig érzed, de elázol. Egy 10 perc után viszont elállt teljesen. Nem sok emberrel találkoztunk utunk során, sztem jobbnak látták ők is, ha otthon maradnak. Találkoztunk lovasokkal, két mókussal és rengeteg madárral. Egy-két órát sétálhattunk, aztán jöttünk haza. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy fáztam, mert igazából megfagytam. 3 réteg ruha és még így is hideg volt. A tegnapihoz hasonlóan; bár akkor is fura volt, h míg én fázom, az angolok lenge ruhákban, topánkákban libegtek mindenfelé…

Amikor hazaértünk Ráci ledőlt, én meg megettem a jólmegérdemelt Zsuzsanénisemet. Itt minden héten jár egy újság, ami olyasmi, mint otthon a Metro, csak 15x vastagabb, rengeteg reklám van benne, de érdekes cikkek is (Citizen – http://www.thehypnopractice.com/blog/wp-content/uploads/2011/06/scan0005.jpg). A fura az, hogy ezek nagy részét értem. Ezt elolvasgattam, meg a munka részét is. Aztán a neten nézelődtem tovább.

Délután megbeszéltük a holnapi teendőket. Vennem kell a buszon heti jegyet, mert ki tudja, hova kell majd mászkálnom. Itt is a 7-es busz jár és az angliai haza visz, nem a magyarországi haza. Elcaplatok a busszal a bankba, hogy aláírjam, amit kell, h megkaphassam a kártyámat. Remélem Mark lesz bent, mert ő már szembesült velem :D Ha nem, akkor az egy újabb kihívás. Még meg kell várnom a keddet, h NI numbert igényeljek, amivel már hivatalosan is vállalhatok munkát. Hát van feladat rendesen, de haladnom kell, h minél előbb kapjak munkát.

Szóval a holnapi nap lesz még izgi. Ennek örömére megkóstoltuk Ráci ajándékát, amit anyuéktól kapott: http://eurodrinks.hu/termekfotok/big_images/palinka_tipusu_szeszesital/nador_paprika_premium_05.png Beteg már nem leszek, pedig egy fél kortyot ittam csak. Sőt, sztem nem csak a baktériumokat ölte ki belőlem, hanem mindent :D Azt hiszem a tegnapról megmaradt fél cidert felhörpintem. Vhogy nálam az alkoholok soha nem akarnak elfogyni… :P

(Engem hergel, h a szöveget nem tudom sorkizártra tenni. Még nem jöttem rá ennél a WP-nél, hogyan oldható meg…)

2012.03.18.

Vélemény, hozzászólás?