ápr 03

2. hétvége

SZOMBAT

Szombat reggel felkeltünk, de aztán meggondoltuk magunkat és inkább dél körül keltünk fel végleg. Mivel nem volt itthon főtt étel, ezért gondoltuk, rendelünk vmi csirkefélét. Le is adtuk a megrendelést neten, olyan 1 óra környékén. Rá fél órára kaptuk a visszajelzést, h törölték a megrendelést, persze egy szál indok nélkül. Nos ennek annyira nem örültünk, ezért elhatároztuk, h akkor elmegyünk a közeli pubba. Beállítottuk a GPS-t és irány a pub. Megérkeztünk és az étlap átböngészése után választottunk. Beszélgettünk, ittuk a lime-os-jeges kólánkat. A lime-mal sokkal finomabb a kóla ízesítése, mint citrommal. Kihozták az ételeket, amik fantasztikusak voltak:

Ráci steak-et rendelt, én pedig csirkemellet BBQ szósszal és olvasztott csedár sajttal. Egy vastag fa tál volt az alap, arra került egy öntöttvast epsi, azon hagymakarikák, a hús és minden rávaló. Mindegyik hús mellett volt egy fél grillezett paradicsom is. Sercegett még 5 percig, miután kihozták nekünk. Mondta is kedvesen a pincér lány, h óvatosan, mert meleg. Hát, a hangokból vhogy mi is sejtettük :) Megebédeltünk, aztán megbeszéltük, h vezetek én hazafelé, mivel úgy sincs olyan nagy forgalom. Így is tettem. Nagyon furcsa volt olyan szempontból, h a pedálok nagyon közel vannak egymáshoz és volt olyan, h beakadt a lábam a két pedál közé. Ezt még szokni kell. A váltás nem volt problémás, bár egyszer, az egyik körforgalomban nekicsaptam a jobb kezem az ajtónak :) Továbbra is tartom, h ezt a kocsit nagyon jó vezetni.

Mikor hazaértünk még pihentünk kicsit, aztán készülődtünk az estére. Edithez voltunk hivatalosak, akinél lakásavatós parti volt kibontakozóban. Meghívott jónéhány embert, akik különböző nemzetiségűek voltak (francia, bulgár, spanyol, ausztrál). Kicsit félve indultam, mert izgultam, h vajon el tudok-e beszélgetni bárkivel is, nem a személyiség, hanem a nyelv miatt. Megérkeztünk, már épp hörpintették volna fel az italt, de mi tudtuk, mi a hatásos belépés :)

Mindenki nagyon kedves volt és közvetlen, még beszélgetni is tudtam néhány emberrel, az nagyon jólesett :) Senki nem szólt rám, h jólvan, nyögd már ki v jólvan, akkor én most megyek, addig gondolkozz. Türelmesen megvárták míg végigmondom és tényleg érdeklődőek voltak felém. Enni egyáltalán nem tudtunk, mert már annyira televoltunk az ebédtől. Volt egy srác, aki nővér volt és mesélt nekünk mindenféle szaftos történetet, meg egy indiai ffi, aki lufiból csinált virágot, állatot, meg amit akartál. Ő igazából szakács, aki járja az országokat és mindenhol süt-főz, tök izgi lehet :) Aztán meg is invitált minket a jövő heti garden party-ra, ahol még többen leszünk, mint most. Ígyhát izgalmakkal várjuk a pénteket. Csak néhány órát maradtunk végül, én nem is ittam, mert ismét én lettem a sofőr :)

VASÁRNAP

Vasárnap korábban keltünk, mert megbeszéltük, h kicsit kimozdulunk, mintegy kirándulás jelleggel. Elsétáltunk messzebbre, mint a környékünk és szokás szerint csodás helyeken jártunk:

A környék, ahol járkáltunk az 1086-os években épült ki és most is vannak eredeti házak, házrészek. Kicsit más világ ez az otthoniakhoz képest. Az időnk szerencsére kifogástalan volt. Visszafelé beugrottunk a boltba, mert a gáz-egységünk lemerült. Nagyjából úgy működik, mint egy kártyás telefon, addig használhatod, amíg van rajta pénz. Feltöltöttük és megakadt a szemem a bakery pulton, merthogy itt a zsömle különlegességnek számít. Nos ennek megfelelően kérik meg az árát is, úh inkább croissont-ra neveztem be. Hazafelé mondta Ráci, h van egy take away indiai hely, onnan vigyünk haza kaját. Próbáltunk választani a menükből:

Úgy voltam vele, mivel semmi nem volt ismerős, h inkább maradok a csirke nuggets-nél és a sült krumplinál, de aztán Ráci unszolására mégis curry-s csirkét rendeltem. Én elbambultam és csak annyit hallottam, h regular or medium. Mondtam, h persze, legyen medium. Nos… ez nem a méretét jelentette, hanem az erősségét. Én egyáltalán nem szeretem a csípőset/erőset. Ez olyan volt, h a nyelvem hegyét érintettem csak a villához, amire a hús került és lángolt a fejem, tisztult az orrom, éreztem, h szétég a tüdőm, a belem. Gondoltam, h ennek nem lesz jó vége, ha tovább eszem belőle. Az íze az biztos, h eszméletlen jó volt, de csak 4 csirkekockát bírtam legyűrni, aztán legyőzött. Most abban reménykedem, h holnapra valamennyire elszáll az étel haragja és ehető lesz :) Meglátjuk…

2012.04.01.

Vélemény, hozzászólás?