nov 07

Oxford

Szombat reggel korán keltünk, h hamar odaérjünk Oxfordba. Reggel ugyan sütött a nap, de rettenet hideg volt és nekünk még nem volt télikabátunk. Én 5 réteg felsőt vettem fel, Ráci 3at. Gondolkoztunk, h tényleg menjünk-e, mert oda fogunk fagyni mindenhez, mivel egész nap kint leszünk. Végül meggyőztük magunkat, h ott a helyünk :) A szokásos X5tel mentünk, egy órás út volt. Út közben áthaladtunk falukon, ahol viszont szakadt az eső v borús volt, úh izgultunk, h Oxfordban milyen idő lesz. Szerencsénkre kifogástalan volt és nem is volt annyira hideg, mert erősen sütött a nap. Egy múzeumban kezdtünk, ahol mindenféle ősi eszközt, ékszert, embert állítottak ki, nagyon érdekes volt:

Ami nagyon tetszett, az a képkeret, aminek az egyik fele le volt fedve üveglappal, a másik fele pedig fedetlen volt. A felirat annyi volt, h érintsük meg a fedetlen felületet. A számláló ezt számolta, és a leírás azt is alátámasztotta, h mennyire rongálódik vmi, ha folyton fogdossák :)

Szép helyeken jártunk, nagyjából be is jártuk az egészet, mert nem túl nagy és főleg az egyetem fedi le a várost meg a koleszok.

    

Az ebédre megint olyan 3 körül került sor, addigra viszont már nagyon éhesek voltunk. Bolyongtunk, végül bementünk az egyik étterembe. Ott mondták, h 20 percet várni kell, mire egyáltalán hozzánk szólnak, mert hajtás van. Úh leléptünk onnan és végül itt kötöttünk ki:

News Café. Saját honlapja nincsen, de itt lehet róla olvasni: http://www.inoxford.com/reviews/news_cafe.html

Nagyon hangulatos kis hely volt; és tényleg kis hely, mert eléggé közel voltak egymáshoz az asztalok. Igazából minden étteremben, pubban zsúfoltság volt. Istenieket ettünk és jóllakottan mentünk tovább. Szóval, ha Oxfordban jársz, próbáld ki a helyet :)

Indulás előtt még természetesen benéztünk a plázába, mert már kezdett hűvős lenni. Szerencsénkre találtunk egy ruházati boltot, ahol szinte fillérekért lehetett ruhát venni. Így gyorsan vettünk télikabátot magunknak :) A boltról itt bővebben: http://www.primark.co.uk/ Haza is busszal mentünk, a buszállomástól pedig kocsival, ahol korábban parkoltunk.

Azon gondolkodunk, h a következő állomásunk Cambridge lesz :)

2012.11.06.

 

Vélemény, hozzászólás?