jún 01

Interview tomorrow

Holnap megyünk Cambridge-be, h elintézzük az NI numbert. Másfél órás utunk lesz, bekészítettük a reggelit és az iratokat.

Amit érdemes magatokkal vinni, ha mentek:
– Mindenféle irat, ami csak létezik a neveddel: ID, passport, TAJ kártya, adókártya, lakcímkártya, jogsi.
– Proof of address: ezt most én töltöttem ki, mert ugye anyu nálunk lakik, szóval én igazolom neki, h igen, ez a hivatalos levelezési és lakcíme jelenleg. Sőt, hozzácsaptam két hivatalos levelemet is, ami meg engem igazol: az egyik a lakástörlesztéssel kapcsolatos irat, a másik pedig a payslipem.
– Certificate of employment: ezt akkor tudod magaddal vinni, ha már elkezdtél dolgozni az NI number megléte előtt. Ez szépen veszi ki magát, amikor megkérdezik, h miért jöttél UK-be és miért akarsz NI numbert igényelni.
– Visszük az általuk küldött levelet is, az is egy formája az igazolásnak, h megkapta a levelet, tehát tényleg ott lakik, ahol mondta.
– Meg mindenféle infokat kigyűjtve egy lapra: bankszla szám, marital status, telefonszámok, etc. minden olyasmi puskának, ami hirtelen zavarba hozhatja az embert, ha rákérdeznek :)
– Ja, meg én még kinyomtattam a térképet is, h merre kell majd mennünk, ill. megnéztem Maps-en, h néz ki majd a megálló, ahol leszállunk, ill. milyen úton megyünk majd és hogy néz ki maga, az épület.

Reméljük, h szép időnk lesz, mert ma ugyan naposan indult, de fagyos volt és kora délutánra megérkezett az orkán. Nekem majd meg kell várnom anyut, amíg végez, mert egyedül kell elintéznie. Sztem rendben lesz, minden info adott, az anyánkat is igazoltuk, úh nagy meglepi nem érheti, de ha mégis, akkor még mindig ott leszek :)

Azt írják, h nagyjából 40 percet vesz igénybe, én is akörül emlékeztem, 30-40 perc. Mindent bepötyögnek v leírnak, lefénymásolnak hatszor. 11:25-kor kerül rá a sor, szóval olyan negyed 1 körül végez majd. Úgy terveztük, h azután ott megebédelünk – jó idő esetén körbenézelődünk – és jövünk haza. Nem maradunk nagyon sokáig, mert holnap után ugyanúgy kelni kell melóba.

Holnap majd még beszámolok, h sikerült minden. Szurkolni ér a jó időér’ ?

2015.06.01.

Vélemény, hozzászólás?