szept 01

A meló hejj

Na, most amit már korábban is említettem volt, h a cég dobálózik az emberekkel, az nem igen változott. Még az sem igazán befolyásoló tényező, h van ráhatásod a dolgokra. Anyu csomagolni jött a céghez és eredetileg is csomagolókra volt szükség. Az interjú óta viszont kitalálták, h inkább segítsen az export körül, mert az nagyon busy. El is kezdett ott segíteni, de mint mindig, most is össze-vissza kellett az ember, úh itt is volt egy kicsit meg ott is. Az exportot mindenki utálja csinálni, mert macerás és könnyen összekeveri az ember a dolgokat. Ezért nem csinálta a főnökasszony sem, amint le tudta passzolni a lila hajúnak. Eleinte egész jól ment, de a tréning kezdett alább hagyni (két nap után) és maradtak az utasítások, instrukciók nélkül. Anyu hiába kért segítséget és magyarázta el, h a nyelvbéli nehézségek miatt is több időre van szüksége, h megértse a dolgokat. Mindegy, a vége az lett, h az őrmester és a főnökasszony közölte anyuval, h nem kap szerződést, mert nem tudja csinálni a munkát. Ezt közölték velem is, h hátha anyu nem értette. Nem akartam azonnal rájuk borítani az asztalt, h szó sem volt arról, h beledobják a legszívásosabb departmentbe és sz—k bele a tréningbe. Mondták, h ügynökségen keresztül folytathatja a csomagolást. Nos, ez a nagylelkűség egész egy kerek hétig tartott, amikor is közölték vele, h nem kell ember és nem is kell jönnie többet, majd, ha lesz vmi…. Na, ehhez képest már másnap reggel ott voltak az új emberek. No comment.

Anyu megpróbálkozott pár cégnél dolgozni, de végül talált egy megfelelőt, amit végülis szeret csinálni. A délutánok és a hétvégék szabadok, de bármikor lehet overtime-olni.

Apu továbbra is a hozánk közel lévő raktárban dolgozik, de lassan megérik a dolog a kilépésre és beleveti magát az álláskeresésbe. Szeptember jó hónap erre :)

Nálam annyi változás történt, h be kell vezetnünk a self-billinget a csomagoló cégekre vonatkozóan, így az egész metódust át kellett alakítani. Amit eddig csináltam, azt most teljesen máshogy kell. Igaz egyfelől gyorsabb a régi módszernél, másrészt viszont még mindig vannak vele gondok. A tréninget csak úgy lehet most megoldani, h bejárunk Watfordba minden nap, egész szeptemberben. Másfél óra oda-vissza, nincs elszámolva túlórának, mert munkaügyben utazunk, ill. a benzint is csak 50%-ban fizetik ki, mert a handbook-ban az van. Ennek azért még utána nézek, h tényleg az van-e benne.

2015.09.01.

Vélemény, hozzászólás?