márc 27

Cathome :)

Most már nagyjából két hónapja megyek egy héten 1-2x a macskamenhelyre. Korábban fontolóra vettem, h mivel nem tartunk a lakásban macskát (én meg nem akarom, h ki-be járkáljon és a szemétben turkáljon), mégis vhogy úrrá kell lennem a macskamániámon és szerezni egy macskát. Utánaolvastam, hol vannak a legközelebbi macskamenhelyek. Szerencsére találtam egyet tőlünk 10 percre és tényleg csak macskák vannak ott. Minden reggel szombaton megyek segítek takarítani és etetni. Rengeteg féle macska van, mindegyiknek megvan a maga története. Korábban mindig azt gondoltam, h macskát kinézet alapján érdemes választani. Itt viszont rájöttem, h semmi köze a külsőhöz, a személyiség számít csakis. Annyira boldoggá tesznek ezek a kis mancsosok :)

Néha össze-vissza rohangálnak, tudom, melyik mit szeret, hogyan, melyik félősebb, melyiknek kell több játékot betennem. Két macska (fiatalok, az egyik félszemű) együtt került be, egy harmadikkal, az egyikük gazdához került. A másik kettő maradt egyelőre és imádnak játszani. Egy komplett kis játszóteret rendeztünk be nekik, és mindig elsőként engedjük ki őket, mert imádnak futkorászni (és bosszantani a többi macskát :P). Van, amelyiket örökké szeretni kell, v figyelem kell neki, mindegyik más, imádom őket. Hamar gazdit találnak a legtöbb macskának, van, amelyik kicsit tovább marad, míg megtalálják a neki megfelelő társat.

Itt arra is odafigyelnek, h milyen helyre menne a macska és aszerint adják örökbe, h neki mi a jó. Én már a felét örökbefogadtam volna, de ellen kell állnom, de már csak egy ideig ?

2016.03.27.

Vélemény, hozzászólás?