okt 21

Hatty, azaz Hetti :)

Hát ugye már legalább 7 éve nyaggatom Rácot, h legyen macskánk. Most, mivel megadatott a kert, így ez a téma is felmerült megint. Ugye mondanom sem kell, kinek a részéről ? Nem mondanám, h aktívan kerestem macskákat, de 3 napig a neten lógtam ? Rengeteg oldalt megnéztem, sok embernek/szervezetnek írtam, h érdekelne a macska, de vagy nem válaszoltak v már elajándékozták a macskát. Elajándékozták…mondjuk úgy, h eladták jópénzért. Mondtam anyuéknak is, h macskát nehezebb találni, mint szívdonort. Azokon az oldalakon, ahol ingyen elvihetők, ott 60 font alá nemigen mentek. Persze adták a macskához a mindenséget, de akkor is.

Az egyik menhely igen érdekes választ küldött, azt mondta, h a lakóhelyem nem megfelelő a macska számára. Ezen meglepődtem, mert azt hittem, h szerető otthon keresnek a macskának, nem pedig azt nézik, h milyen élete lenne az utcákon. Az egyik ismerősöm viszont felvilágosított, h igenis számít, mert a forgalmas úton lakóknak nem adnak macskát. Mondjuk, ha vették volna a fáradtságot, akkor látták volna, h az egyik legcsendesebb környéken lakunk, az igaz viszont, h van egy főút a közelben. Na mindegy. Aztán egy nő visszajelzett, h az ő macskája még mindig vele van és gazdit keres neki. Feltettem pár kérdést és a végén meggyőztük egymást és Rácot is, h nekünk lett teremtve.

Megbeszéltük, h mikor megyünk érte, úh előtt gyorsan megvettem mindent és való igaz, h 50 font alatt nem lehet megúszni a kezdő kitet, még úgysem, h például nem macskaágyat vettem, hanem egy hatalmas műanyag dobozt és teletettem törölközővel (amit amúgy imád), meg ilyen apróbb módosítások. Értementünk és mellette még volt vagy 3 kicsi cica, nagyon nehéz volt megállni, h ne hozzunk el legalább egyet. Az első amit láttunk, h iszonyat módon hullik a szőre a cicának, akit akkor Angel-nek hívtak. Elhoztuk, nagyon szépen viselkedett utazás közben, csöndben volt és nézelődött. Amikor hazaértünk, kinyitottam neki a hordozó ajtaját és betettem az asztal alá, ahol a székek is takarták. Nem jött elő egész nap. Másnap a konyhapulton találtam meg, az üvegek mögé bújt. Nem szóltunk rá, h jöjjön le, gondoltuk, nem kell még jobban sokkolni. Nagyon lassan nyúltam felé és óvatosan megsimogattam a fejét. Azonnal rázendített a dorombolásra, de nem mert mozogni. Nem evett, nem ivott két napig és csak ott érezte a biztonságot. Nem is játszott egyáltalán, pedig abból is vettem egy sorozatot ?

Az első héten egész kezdett megbarátkozni a helyzettel és velünk, elkezdett enni, inni, de még nem játszott. Sőt, talált magának egy rejtekhelyet, a sütő alatt, amiről mi nem is tudtunk, h van egy bemenet a díszborder felett. Most már teljesen megszokta az ittlétet, egyszer tüzelt, akkor nagyon sajnáltuk szegényt. A kertbe kiengedtük, amikor vége volt, meg előtte is, szeret kint játszani. Kaptunk hozzá egy kupont is, ami 40font értékben használható fel, ivartalanításra. Szépen leszerveztem mindent, de végül nem tudtuk használni, mert átneveztem Hatty-re… Így 72fontba került a művelet. Nagyon jól viselte, álmatag és bágyadt volt két napig, de evett, ivott és játszott is. Az ellenőrzésen is mindent rendben találtak.

Amúgy szüntelenül dorombol és imád az ölemben lenni ?

 

img_20160906_133517 img_20160907_091402 unnamed-2 unnamed

2016.10.21.

Vélemény, hozzászólás?