márc 09

8. év, 5. év, 1 év, fél év, 1 hónap

8. év

Tegnap ünnepeltük meg az összejövetelünk 8. évfordulóját Razzal. Általában egy vacsorával emlékezünk meg és ez most sem volt másképp. Viszont most egy Raz által javasolt étterembe mentünk. Nem pubba, hanem török étterembe. Ízlett az étel, de valahogy teljesen más ízvilág volt. Az előételem 3 palacsinta tésztába csavart feta sajt volt salátaágyon és mellé zaziki és fetasajtos szósz. Kavarogtak az ízek, nagyon finom volt. Másodiknak egy szintén sajt alapú szószt választottam. Ebben voltak csirkemell, aszalt szilva és aszalt ribizli darabok. A tányér közepén pedig mogyorós rizs. Érdekes módon ennek nem volt egyáltalán intenzív íze. Mindenesetre alig bírtam megenni a második étel felét, Raz segített ki. Ja, merthogy az előétel előtt kaptunk egy nagy adag meleg pitát és hozzá fokhagymás és salsa szószt. Az is isteni finom volt. Raz előételnek májat evett, ami finoman volt elkészítve, bár sztem olyat ő is tud. Másodiknak pedig bárányt, de az ő adagja is hatalmas és tartalmas volt. Miután elfogyasztottunk mindent, már csak gurulni tudtunk a kocsiig.

5. év

Már bizony 5. éve, h kijöttünk. Raz egy ügyvéd segítségével elintézte a letelepedési engedélyt, megkapta a kártyáját. Ehhez azt kell tenni, h minden létező dokumentumot összegyűjtesz, amin a neved, címed és dátum van, amivel bizonyítani tudod, h valóban itt élsz 5 éve. Merthogy ez a minimum, amit el kell tölteni az országban ahhoz, h hozzákezdhess a folyamathoz. A személyidet és az összes iratot ott kell hagyni az ügyvédnél és ő elintéz mindent. Persze jó borsos áron, de legalább megvan a garancia, h megkapod az iratot. Ez a folyamat nagyjából fél évig tart. Raz már megrendelte az állampolgársági vizsgára felkészítő könyvet, mert a letelepedési engedély kézhezvételétől számított egy év után jelentkezhet állampolgársági vizsgára. Ahhoz pedig még egy megadott vizsgaközpontban le kell vizsgázni angol nyelvből. Szóval mindez folyamatban van. Én hétfőn megyek ugyanabba az ügyvédi irodába és viszem a kis pakkomat. Szerencsére az útlevelem folyamatban van, úh tudok majd utazni, ha szeretnék. Főleg, h Magyarországon egy évvel ezelőtt voltam, ami sokként ért, amikor utánaszámoltam SBrigivel…

1 év

Hetti most lett egy éves. Persze csak saccra, mert amikor elhoztuk, akkor állítólag 7 hónapos volt. Nem ünnepeltük meg MÉG!, de kapni fog majd vmi finomat <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.2.1/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” /> A többiek azt mondták egyébként, h sokat nőtt, mióta nálunk van. Most, h jó idő van, egész nap kint van és csak akörül jön haza, mikor mi. Raz szokott kiszólni a kertben, ha még nem jött haza és általában rá 2 percre megjelenik. Egy kicsi kis szeretet gombóc, még mindig nagyon hangosan dorombol, nagyon boldog cica <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.2.1/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” />

Fél év

Ma telt le a próbaidőm a cégnél és jólesett, h kétség nélkül átmentem. Tegnap volt egy megbeszélésem Kimmel, h miben szeretnék fejlődni, mi az, ami már jól megy. Mondta, h őt teljesen lenyűgözte, h mennyi mindent megtanultam ezalatt az idő alatt és tudom is használni. Ráadásul hasznos is vagyok, mert sok fejlesztést csináltunk Tonival, összeírtunk folyamatokat, előadásokat szerveztünk és az újonnan érkezőknek is mindent mi intézünk el. Ma pedig az ügynökségtől találkoztam Jonnal, akivel nagyjából 1 percet töltöttünk az értékelésemmel, mert mindenki nagyon elégedett velem és a munkámmal, semmi kritikát nem kaptam. Egyelőre még építő jelegűt sem, bár menet közben szoktak szólni, ha vmit nem úgy kell csinálni. Úh lényegében elköltöttünk egy kellemes ebédet és beszélgettünk mindenféléről.

1 hónap

Lefoglalta Raz a hotelt Húsvétra, ami április 14-17, hosszú hétvége. Novotel hotelben fogunk lakni, Ipswich-ben. Nagyjából fél órás kocsi út onnan a tengerhez. Ipswich-be pedig olyan 2,5. Már nagyon várom! Általában a Húsvét az, amikor kicsit meg tudunk szökni kettesben és csak barangolunk, jókat eszünk és lógatjuk a lábunkat. Általában reggelivel kérjük a szobát, de most kihagyjuk, mert nagyon megszaladtak az árak és nem éri meg. Legalább végre tovább alhatunk, nem kell felkelni azért korábban, h ehessünk. Persze annak is megvan a maga varázsa, de sztem megleszünk mi anélkül is. Egyelőre csak megnyitottam az oldalt, h miket érdemes megnézni, de az biztos, h a tengernél egy napot eltöltünk. Megint rengeteg fényképet KELL csinálnom ?

2017.03.09.

Vélemény, hozzászólás?