jún 07

Permanent resident, Ipswitch, otthon

Én is jelentkeztem a solicitor-nál, akik annó Raznak segítettek elintézni a permanent residency card-ot. Befizettem a díjuk felét és el is utaztam Birmingham-be, h átbeséljük a részleteket, kitöltsem a papírokat és elindítsuk a folyamatot. Ott derült ki, h nem indítható el, mivel nem az országba történő belépés napja számít, hanem az első munkanap. Úh ezt jegelni kellett márciusban. Áprilisban viszont, az új tax évvel meghoztak egy új határozatot, h nem kell anyádat is bizonyítani, elég, ha kitöltöd online a formanyomtatványt, aláírod, beteszed egy borítékba két igazolványképpel és 5db P60-nal és elküldöd a hivatalba. A solicitor persze nem tájékoztatott, mert az nekik nem business. Úh most megvárom, amíg jelentkeznek a hivatalból, h rendben vannak a papírjaim. Ez 6 hónapot vesz igénybe. Ha rendben van, akkor lemondom a solicitor-t és egy rakás pénzt várok vissza ?

Ipswitch belvárosa jó volt, menő éttermek és bárok, egy nagy shopping centerrel. A benyúló tenger is nagyon szép volt és jót sétáltunk. Norwich mégis vhogy jobban tetszett, több volt a látnivaló. Itt, a hotelünkben egy magyar volt a recepciós és elintézte nekünk az ingyen parkolást a hétre, tök jó fej <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.2.1/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” /> A hazaúton megálltunk St Edmund-ban ebédelni. A Prezzo-t választottuk, a kedvencem (olasz étterem). Az összes staff magyar volt <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/2.2.1/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” /> Még elnyaltunk egy fagyit séta közben, aztán indultunk haza. Kellemes kikapcsolódás volt.

Vhogy sikerült összehozni, h haza is tudjunk menni egy hétre. Mint mindig, most is nagyon gyorsan eltelt, viszont tartalmasan. Nagyjából sikerült mindenkivel találkozni, akivel terveztük és még pihenni is tudtunk. Maradt még 3 szabadnapom, gondolkodtam, h hosszú hétvégére hazamenjünk-e vmikor vagy inkább vegyem ki Karácsonykor. Akkor viszont 4 hónapig semmi szabi. Jövőre könnyebb lesz, akkor valszín nem megyünk Jamaica-ba ?

2017.06.07.

Vélemény, hozzászólás?