júl 01

Költözés, interjúk, Brexit

A múlt hét vége felé jól feltornyosultak az események, csak kapkodtam a fejem, de vegyük szép sorjában.

1. Költözés

Igazából két nap alatt összecuccoltunk, bedobozoltunk mindent, nagyon szépen haladtunk. A fiúk becsomizták és összekészítették a bútorokat, én meg kitakarítottam. Csütörtök, péntekre szabit vettem ki, hogy kényelmesen befejezzünk mindent, na meg persze befutott két interjú, de azokról bővebben majd a következő pontban <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” /> Csütörtökön elmentünk a van-ért és elkezdtük bepakolni a cuccok egy részét. Pénteken átjött apu is segíteni és mindent bepakoltunk a kanapé, sofa és matrac kivételével. Várakoztunk, mert azt mondták, h egy órakor történik meg a pénzutalás és onnantól mehetünk az új házba. Nos, ez meg is történt, de még várni kellett vmire. Közben én leléptem interjúzni, taxival, elúszott 20 fontom és szó szerint, mert dézsából öntötték. Az új házhoz vitettem magam utána, láttam, h az összes szomszéd is van-ből pakol lázasan <img src="https://s.w.org/images/core/emoji/72×72/1f642.png" alt="?” class=”wp-smiley” style=”height: 1em; max-height: 1em;” /> Nagy volt a sürgés-forgás. Gyorsan kipakoltak a többiek, Janka is befutott segíteni, úh gyorsabban haladtak. Mindent ledobtak vhova, mi meg már pattantunk is vissza a van-be és indultunk vissza a régi házhoz. Ott gyorsan betettük a maradékot, váltottunk pár szót az új tulajjal (megjegyezte, h milyen szép tisztaságot hagytunk magunk után) és én a kiskocsival, a fiúk meg a naggyal mentünk az új otthonunkba. Alig lehetett látni vmit az úton, még úgyis, h a leggyorsabb fokozatra volt állítva a törlő. Most, egy hét után szépen lassan tűnnek el a dobozok, zacskók és minden megtalálja a helyét. Gyönyörű szép, tágas, világos házikó, imádom <3 Az ensuit-tal akadt egy kis gond, mert a csövek valszín megsérültek az építéskor, úh nem használhatjuk és héfőn jönnek felverni a kocsibeálló betonját, h megszereljék. Remélejük gyorsan sikerrel járnak.

2. Interjúk

Hétfőn volt egy hívásom az Office Angels-től, h elküldenék a CV-met az egyik céghez, menjek be egy beszélgetésre szerdán. Bent azt mondtam, h a kulcsokat kell felszednem, mert másnap költözünk (ami akár igaz is lehetett volna). Szakadó eső, ráadásul lejjebb álltam meg, az ernyőmet otthonhagytam, szokásomhoz híven el is tévedtem. Azt hittem ismerem a címet, csakhát elköltöztek és én meg nem néztem meg alaposan. Utam során 3 embert is megkérdeztem, egy kávézóban az egyik srác még térképen is megnézte, hova kell mennem pontosan. Végül megérkeztem, mint egy ázott kutya, 10 perc késéssel… Mindegy, elbeszélgettünk a sráccal, mondta, h továbbküldi a CV-met és keres, ha érdeklem a céget, Sunrise. Másnap fel is hívott, h menjek interjúzni pénteken, délután. Mondtam, h rendben ott leszek.
Időközben viszont a héten szintén felhívtak az ID Medical nevű cégtől, h menjek be interjúra csütörtök reggel. Arra is igent mondtam. Majd csütörtökön felhívtak a BSI-tól, h hétfőn lenne telefonos interjú, ugye jó? Természetesen nagyon jó ?

ID Medical-Payroll Assistant: Ennél a cégnél lényegében orvosi time sheet-eket kell bevinni a rendszerbe és fogadni a hívásokat, panaszokat.
Magamhoz képest 70%-ot nyújtottam, nem voltam elégedett. Hullámzónak éreztem az egészet, vmikor nem tudtam szépen kifejezni magam, vmikor belekavarodtam a mondandómba, de általánosságban véve nem volt kegyetlen. Egy fiatal srác és lány interjúztatott, kérdezgettek, meséltek a cégről. Főleg a Lanten-es múltam érdekelte őket, ahol a pénzügyi vonalat vittem. Ennél a cégnél lényegében orvosi time sheet-eket kell bevinni a rendszerbe és fogadni a hívásokat, panaszokat. Miután megbeszéltünk mindent, átvittek egy másik épületbe, ahol két idősebb női vezető jött ki és egy kanapén, négyen beszélgettünk. Ez fura volt, mert semmi mást nem kérdeztek, csak pár alap dolgot, aztán körbemutatták az épületet, majd szélnek eresztettek. Pénteken felhívtak, h nagyon jól ment az interjú, egy másik versenyzővel vagyok még bent, kedden hívnak az eredménnyel. Ma péntek van és nem hívtak.

Sunrise Assosiation-Client support/Purchase Assistant: A cég telefonos megoldásokat szolgáltat cégeknek, ami magába foglalja a kiépítést, karbantartást, update-eket, security-t, stb. Egy srác és az a lány volt bent, akit maternity cover-rel helyettesítettem volna. Ez az interjú 120%-os volt, mint a nagykönyvben. Minden kérdésre gyönyörűen válaszoltam, választékosan beszéltem, példáloztunk. Mint, amikor elképzeled, h egy mezőn szaladtok egymás felé, kitárt karokkal és egymásra találtok. Pontosan ez történt. Legalábbis én azt hittem. Mondták, h két körös az interjú és ha megfeleltem, akkor keresnek. Írtam az Office Angel-ös ügynöknek, h sztem jól sikerült, remélem továbbjutok. Hétfőn hívott, h sajnos nem, mert nekik tech-esebb ember kell.

BSI Group-Training Developer Co-ordinator: A cég tréningek szervezésével, lebonyolításával foglalkozik. Erre megyek majd 14-én. A telefonos interjú megvolt hétfőn és mivel a nő szabira ment, csak július közepétől tud fogadni interjúra. Lesz még vele vki. Gabi ennél a cégnél fog dolgozni aug. 1-jétől és az interjún kapott Excel és SAP tesztet. Remélem nekem is menni fognak meg biztosan lesz vmi tréninggel kapcsolatos feladat is. Nagyon izgalmasnak hangzik a leírás alapján, bár felelősségteljes munka is, mert felelni kell a komplett tréning levezényléséért. Meglegyen minden eszköz, és össze is kell állítani az anyagot, design-olni, csekkolni, update-elni. Kíváncsi vagyok nagyon! ? Reménykedek is!

3. Brexit

Én arra számítottam, h nagyon szorosan egymás mellett, de végül a bennmaradás mellett fognak voksolni. Hát ebben is tévedtem… Még megy a huza-vona, meg megkezdődött a lengyel és muszlim gyűlölet. Razzal a legutóbb a boltba és az utcán is angolul beszéltünk, nehogy baj legyen :S Nem biztos, h bármi történik, de jópár lengyelt megvertek és nem hiszem, h az angol meg tudja különböztetni a nyelveket. Raz augusztusban jogosult igényelni a Permanent resident card-ot, utána nekem nem kell aggódnom. A család miatt viszont aggódom, mert mindenfélét hallani, h kik maradhatnak, kiknek kell menniük. Még az is kérdéses, h mennyi idő alatt zajlik le ez az egész. Pár hónap múlva reméljük okosabbak leszünk.

2016.07.01.

Vélemény, hozzászólás?