aug 19

Még interjúk és házassági évforduló

A korábbiakban említett cégek egyikéhez sem vettek fel :O
Még voltam interjún a Jungheinrich-nél, ami a mostani cégemtől 5 percre van gyalog. Jól sikerült az interjú, de végül egy tapasztaltabb embert választottak. Ehhez a céghez a Wild Recruitment-en keresztül mentem és nagyon segítőkészek voltak. Mondták, h vaciláltak, kit válasszanak, de végül győzött a tapasztalat.

Behívtak a Sikla nevű céghez is, ahol a nő elküldte az emailt, h két időpont közül választhatok, csüt vagy péntek rákövetkező héten. Azon a héten csütörtökön volt a BSI interjú is betervezve, hetekkel azelőtt, viszont Gabi nem volt bent pénteken, így csütörtök délutánra betetettem ezt. Amikor elküldtem az emailt, jött egy automatikus válasz, h nem vagyok az irodában és az emailjeim nincsenek továbbítva és majd amikor visszajövök, megnézem a leveleket. Akkor jött vissza a csaj, amikorra az időpontot választottam. Felhívtam a központi számot, h ilyenkor mi a helyzet, mondták, h hagynak egy üzit a csajnak, h amikor visszajön, akkor lesz az interjúm és készüljek úgy, remélik, h tényleg be tudok menni, mert fogad a csaj. Nagyon örültem ennek a bizonytalanságnak, főleg, h akkorra már kivettem egy nap szabit, mivel egész nap ingáztam. Végül fogadott a csaj, nagyon aranyos, német nő. Nagyon jól ment az interjú, viszont volt egy teszt rész is. Nem is lett volna akkora gond, még egész jól mentek a százalékszámítások, meg a logikai részek, de aztán jött a kemény matek rész és az már nem ment. Mondta is rögtön a nő, h akkor már most visszajelez, h nem leszek alkalmas, úh elköszöntünk, legalább azonnal kiderült.

3 hét elteltével ráírtam az ID Medical-ra, hogy úgy tűnik, nem engem választottak, de tudnak-e adni vmi tanácsot a jövőre nézve. Ez a BSI-os interjúm előtt volt ? Rá 5 percre hívott a HR-es és mondta, h maga az interjú fantasztikusan ment, de úgy gondolták, h én túlképzett vagyok a pozicióra, ezért nem hívtak vissza, de mindjárt utánanéz, van-e felvétel, mert nem szeretnének elveszteni, ha még available vagyok. A Sikla-s interjú után keresett is, h lenne egy pozíció, menjek interjúzni. Elmentem és igazából egy kellemes kis csevej volt az egész. Persze feltették a competion kérdéseket is, de azok simán mentek. Rá egy hétre hívtak is, h felvettek. Örültem igazából, mert felmondtam a Woodmansterne-nél, ugyankkor tudtam, h a nap hosszabb és erőteljes hajtás lesz. A pozíció NHS Professional Administrator. Lényegében az orvosok, nővérek számlázásával foglalkozik és kimutatásokat csinál, stb. Érdekes munka. 08:30-17:30, egy órás ebédszünet és két 10 perces. Bank Holiday-en dolgozni kell, vagy kiveszed szabiba, tehát összesen 28 nap szabi jár. A fizetés több, parkolás elég nehézkes, mert sokan vannak és kevés a hely. Elküldték a szerződést, ill egy kis gyorstalpalót is el kellett végezni, ami a cég életéről szólt. Aláírtam, elküldtem.

Közben volt egy olyan ügynökség, aki felkeresett egy hónappal ezelőtt, 3 hete és egy hete is, hogy lenne számomra egy munkaajánlatuk. Mivel soha nem jelentkeztek a részletekkel, úgy voltam vele, hogy biztos komolytalanok, nem foglalkozok velük. Múlthéten kedden viszont felhívtak megint, hogy most tényleg van ez a munka és továbbküldhetik-e az önéletrajzomat a céghez. Mondtam, hogy persze. Azt nem mondtam el természetesen, hogy máshol már aláírtam a szerződést. Két napra rá keresett megint, hogy a cég behívna interjúzni. Örültem nagyon, mondtam, hogy ott a helyem.

Elküldte emailben a részleteket a nő pénteken, a keddi interjúra, és csatolt pár mellékletet, mint például milyenek lehetnek az interjú kérdések, miket érdemes kérdezni az interjúztatóktól, stb. és végül mellékelték az önéletrajzomat, amit ők is továbbküldtek a céghez. Mikor megnyitottam, a szám is tátva maradt, mert nem is az én önéletrajzom volt. Már nem értem el telefonon, úgyhogy emailt írtam neki, hogy ez nem az enyém és hogy egyáltalán engem hívtak-e be interjúzni…

Hétfőn visszahívott és mondta, hogy sajnálja és valóban nem nekem van akkor ez az állás és elnézést kért a kavarodásért. Mondtam, hogy hát előfordul, ez van. Aztán pár óra múlva megint felhívott és elmondta, hogy igazából a céghez az én önéletrajzomat küldte el és valóban velem akarnak beszélni. Magamban már úgy voltam vele, hogy már csak a vicc kedvéért is elmegyek, főleg, hogy egy nagyon jó cégről van szó, az a neve, hogy Produban, ami a Santander bank egyik csoportja.

Hétfőn felkészültem a cégből, az esetleges kérdésekből és átnéztem az önéletrajzomat is. Délre kellett mennem, minden tökéletesen ment. Maga az interjú is egész jól ment, voltak nehezebb részek és kellemesebbek is.Több, mint egy órán keresztül tartott, innen is gondoltam, hogy jól sikerült. Ez volt az első olyan interjú, ahol rám voltak kiváncsiak igazából. Ott volt előttük a kinyomtatott önéletrajzom, kiemelve néhány szó, mondat, kommentek, kérdőjelek. Tényleg vették a fáradságot és elolvasták, úgymond ők is felkészültek belőlem. Az interjú végén mondta a srác, hogy egy héten belül, maximum kettőn belül értesítenek. Megköszöntük és mentem vissza dolgozni. Ez volt kedden.

Csütörtökön hívott az ügynök reggel, a kijelzőn láttam már a számról, hogy ő az. Mondtam magamban, hogy na, akkor ez biztosan nem ment túl jól, hamar kiderült, hogy nem én vagyok az emberük, DE! tévedtem! Nekem ajánlják a poziciót. Nagyon örültem, gyorsan felhívtam Rácot is és együtt ujjongtunk. Felhívtak közvetlenül a cégtől az ajánlattal együtt és fél órán keresztül sorolta, h mi jár még ? Még várom a szerződés terveztet, remélem minél hamarabb elküldik, mert nem akarom addig lemondani a másik helyet.

Tegnap volt a 4. házassági évfordulónk és elmentünk vacsorázni. Utána hirtelen ötlettől vezérelve elmentünk moziba is, megnéztünk a Suicide Squad-ot, 4D-ben. Jók voltak a különböző effektek is, mint például eső, mozogtak a székek, éreztük, ahogy a golyók süvítettek a fülünk mellett. Izgalmas volt, jól éreztük magunkat. Hihetetlen, hogy 4 éve volt az esküvő… Minden évben olyan érzés, mintha előző évben lett volna. Gondolom a 30-on is ezt mondom majd ?

19.08.2016.

Vélemény, hozzászólás?